نان؛ منبعی برای دریافت کالری

نان به عنوان یک غلات شناخته شده که ۶۰ درصد کالری بدن را تأمین و باعث جذب روی و آهن می شود.
نیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه گفت: نان به عنوان یک غلات شناخته می شود که بالغ بر ۶۰ درصد کالری بدن را تأمین و باعث جذب روی و آهن می شود.
وی افزود: خمیر مایع در اصل مضر بوده و باعث تخریب اسید فنیک موجود در نان می شود.
این متخصص تغدیه ادامه داد: دلیل استفاده نانوایان از جوش شیرین، پخت چندین باره نان است، همچنین استفاده از خمیرمایع تنها موجب پخت بیشتر از ۳ بار نمی شود.
نیستانی اظهار داشت: خمیرمایع از قدیم روش سنتی و موثر در پخت نان بوده اما استفاده از جوش شیرین سوهاضمه را به دنبال دارد.
وی یادآور شد: جوش شیرین باعث عدم جذب روی می شود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: نان که به عنوان قوت غالب مردم استفاده می شود، از همین رو در پخت آن باید از موادی استفاده شود که به سلامت مردم آسیب نرساند.
منبع: اینترنت
تأثیر زردچوبه در پیشگیری از زکام
برخی از ادویه ها، به ویژه زردچوبه موجب پیشگیری از زکام و تسکین سردرد می شود.
پویا عزیزی، متخصص تغذیه و داخلی، افزود: برخی از ادویه ها، خاصیت دارویی داشته و می توانند از زکام پیشگیری و یا گلودرد را تسکین دهند.
وی گفت: زردچوبه موجب تسکین سردرد، رفع مخاط التهابی مجاری تنفسی، پیشگیری از زکام و کاهش علائم آلرژی شده و حتی در برخی موارد به اندازه دارو موثر عمل می کند. این متخصص خاطرنشان کرد: زردچوبه به علت غنی بودن از نظر آهن برای کم خونی بسیار مفید و استفاده روزانه یک قاشق چایخوری از آب زردچوبه مخلوط با عسل برای درمان کم خونی توصیه می شود.
گفتنی است مصرف مخلوط زردچوبه و زیره سیاه برای سرماخوردگی کودکان مفید است.خوردن ۲۰ قطره از آب زردچوبه به صورت ناشتا در درازمدت، موجب نابودی انگلهای بدن می شود.